Hallo wereld!

Hallo wereld, hartelijk welkom op mijn nieuwe site over stoppen met roken. Mijn naam is Pedro en ik ben een kettingroker geweest voor het grootste deel van de afgelopen 9 jaar van mijn leven. Relatief gezien is negen jaar misschien niet een verschrikkelijk lange tijd voor een roker, maar de werkelijkheid is dat roken zelfs na een korte periode al schadelijk is voor de gezondheid, en het verslavende karakter van sigaretten maakt het moeilijk om te stoppen op elk gewenst moment.

Pedro is gestopt met roken

Stoppen met roken is een serieuze aangelegenheid en kan een ontzettende uitdaging zijn. Er zijn verschillende hulpmiddelen die daarbij enigszins kunnen ondersteunen, echter zijn de meeste middelen niet effectief genoeg om blijvend te stoppen. De verslaving is namelijk deels lichamelijk maar grotendeels geestelijk.

Blijvend stoppen met roken met behulp van nicotine pleisters of kauwgom werkt simpelweg niet. Deze middelen bestaan al meer dan 40 jaar, als ze echt effectief zouden werken dan had niemand problemen om te stoppen. Ook lasertherapie zal je niet helpen op de lange termijn. Wereldwijd hebben studies duidelijk aangetoond dat de resultaten van deze therapie vrijwel gelijk staan aan de resultaten van testpersonen die een placebo behandeling hebben ondergaan.

Als je werkelijk van je rookverslaving af wilt zul je de mentale verslaving moeten aanpakken. Benader je verslaving vanuit het geestelijk aspect aangezien hier het werkelijk probleem verscholen ligt.

Deze website documenteert mijn persoonlijke strijd, gedachten en advies aan anderen terwijl ik de monumentale taak om te stoppen met roken succesvol probeer te voltooien. Nogmaals welkom op mijn nieuwe site, en ik hoop dat mijn hulp vele mensen mag helpen op weg naar een gezonder en rookvrij leven!

Berichten navigatie


Reacties

  • Dhr. WordPress

    Deze website is gemaakt met WordPress. Je kunt een reactie achterlaten op berichten. Tevens kun je een pingback reactie achterlaten door naar een bericht te linken vanaf je eigen blog. Heb je het moeilijk met stoppen, of ben je al succesvol gestopt met roken? Graag zien we je reactie tegemoet!

  • Kim Dobek

    Hoi Pedro,
    Leuk dat je mijn artikel over het rokersbrein gebruikt. Succes met (blijvend) stoppen!
    Groeten Kim

Geef een reactie

Email adres wordt niet gepubliceerd Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>